Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kolorowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Doskonała przekąska na każdą imprezę. Wspaniale wyglądają i smakują. Warto je przygotować. Polecam!!!

Kolorowe szaszłyki

Składniki:

Kolorowe szaszłyki

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych. Kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę, cukinię i obranego ogórka kroję w plasterki. Cebule obieram i kroję na ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nawdziewam naprzemiennie kawałki papryki, kiełbasy, cebuli, ogórka oraz cukinii. Przygotowane szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą oraz pieprzem. Układam na ruszcie lub blaszce i zapiekam około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni (w połowie pieczenia obracam szaszłyki na drugą stronę).