Sposób przygotowania:
Kolorowe warzywa
Jedną z cebul siekamy drobno i podsmażamy na dużej patelni. Kiedy cebulka się zeszkli wrzucamy na nią posiekane w plastry pieczarki i przyprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Podsmażamy całość ok. 5 minut, potem dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. W tym czasie kroimy drugą cebulę w pióra, paprykę w paski a cukinie wzdłuż na pół a następnie w grubsze plastry (ok. 1 cm). Kiedy pieczarki się podduszą dodajemy cebulę, paprykę i cukinię oraz kukurydzę z puszki i przyprawiamy posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami do smaku. Całość dusimy pod przykryciem kilka minut, pokrywę zdejmujemy, kiedy warzywa zaczną puszczać soki i gotujemy 3-5 minut. Na sam koniec, jeśli chcemy jej użyć, dodajemy śmietanę. SMACZNEGO!
elzbieta8960
Mikrula