Sposób przygotowania:
Kolorowy deser Gosi
6 jajek 2 łyżeczki kakao 7 łyżek cukru 300 ml śmietany 36 proc. 1 opakowanie cukru wanilinowego Dr. Oetkera 6 łyżeczek żelatyny Dr. Oetkera 1 opakowanie galaretki truskawkowej Dr. OetkeraI MASA: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać ubitą pianę z 2 białek. Rozpuścić żelatynę (2 łyżeczki) w ok. 350 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Brytfannę (keksówkę) wyłożyć sreberkiem. Wylać I masę do keksówki i włożyć do lodówki na ok. 25-30 minut. II MASA: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 białek. Żelatynę rozpuścić w ok. 350 ml wody i odstawić do lekkiego stężenia. Wlać do masy i wymieszać. Dodać kakao. Wymieszać, jeszcze płynną masę wylać na I MASĘ w brytfannie. Wstawić do lodówki na ok. 25 minut. III MASA: Galaretkę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Śmietanę 36 proc. ubić, dodać 3 łyżki cukru i cukier wanilinowy. Dodać pianę z 2 białek. Żelatynę rozpuścić w 350 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Wlać do masy. Wylać na masę II. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Tężejącą galaretkę wylać na masę III. Wylewać lekko. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Tak przygotowany deser wyciągnąć z keksówki. Pociąć i można próbować. Smacznego.
Natala1210
gosia47-47
cieszę się że się podoba i przypomniałam dzieciństwo :D