Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kolorowy ryż z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Nazwę wymyśliła moja córka ,która przepada za tym ryżem. Może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Kolorowy ryż z warzywami

Składniki:

Kolorowy ryż z warzywami

 

  • 2 woreczki ryżu (20 dag)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowy ryż z warzywami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie,gdy będzie miękki odsączamy z wody i wsypujemy do miski.Marchewki obieramy,myjemy i ugotować do miękkości,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę ,następnie szklimy na łyżce oleju.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Wszystkie składniki mieszamy delikatnie.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podajemy.

Tagi:

ryż