Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami z nutą orientu
Zacznij od ugotowania ryżu według wskazówek na opakowaniu i dokładnego odcedzenia oraz umycia i pokrojenia wszystkich warzyw.. Na głębokiej patelni rozgrzej olej sojowy, dodaj starty na drobnej tarce imbir oraz drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Podsmażaj na średnim ogniu przez 2 minuty często mieszając. Dodaj pokrojone w kostkę obie papryki, pora przekrojonego na pół, a następnie pokrojonego na plasterki i smaż przez 3 minuty, aż lekko zmiękną. Cały czas często i energicznie mieszaj. Włóż na patelnię ugotowany ryż i delikatnie wymieszaj z warzywami. Następnie dodaj pokrojoną kapustę pekińską i podgrzewaj przez kolejne 3 minuty mieszając. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj olej sezamowy, sok z limonki, sos sojowy i posiekaną natkę pietruszki. Całość delikatnie wymieszaj i podawaj.