Sposób przygotowania:
Kompot jabłkowo-porzeczkowy
Jabłka obrać ze skórki, wyjąć ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Porzeczki czerwone i czarne obrać z ogonków (jeśli mają :D), umyć. Do garnka wrzucamy jabłka i porzeczki jedne i drugie, dolewamy wodę i całość gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.
![Kompot jabłkowo-porzeczkowy Kompot jabłkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-jablkowo-porzeczkowy-222639.jpg)
![Kompot jabłkowo-porzeczkowy Kompot jabłkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-jablkowo-porzeczkowy-222640.jpg)
![Kompot jabłkowo-porzeczkowy Kompot jabłkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-jablkowo-porzeczkowy-222641.jpg)