kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny orzeźwiający kompot malinowo-rabarbarowy z nutą mięty i cytryny. Idealny w upalne dni podany z pokruszonym lodem.

Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką

 

Sposób przygotowania:

Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką
Owoce myjemy. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Owoce wykładamy do średniego garnka. Wyciskamy sok z cytryny i wkładamy skórki do owoców. Dosypujemy cukier i dolewamy wodę tak aby sięgała około 5 cm ponad owoce. Gotujemy na wolnym ogniu prze około 20 minut aż owoce zmiękną i puszczą smaki. Kompot przecedzamy i podajemy schłodzony z pokruszonym lodem.
Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką
Owoce myjemy. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Owoce wykładamy do średniego garnka. Wyciskamy sok z cytryny i wkładamy skórki do owoców