migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny i orzeźwiający kompocik. Wspaniale gali letnie pragnienie. Kompociku wychodzi bardzo dużo ponieważ porzeczki mają mocny aromat, wystarczy tylko go rozcieńczyć wodą .

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy
Porzeczki dokładnie oczyścić i wypłukać. Śliwki wypestkować. Do garnka włożyc przygotowane owoce, dodac mrożone truskawki,cukier i wlać wodę. Wszystko zagotować i gotować ok 5 minut. Następnie przecedzić przez gęste sito. Otrzymamy mocny koncentrat owocwoy który trzeba rozcieńczyć wodą i dosłodziś wedle uznania do smaku. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.
Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy
Etap 1 Do garnka przełożyć wszystkie owoce.
Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy
Etap 2 Dodać wodę i cukier i zagotować.

Tagi:

śliwki