pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Kompot z rabarbaru i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lato to raj owocowy więc dlaczego nie przygotować własnoręcznie pysznego kompotu na upalne dni,taki kompot przygotowywały zawsze moja mama i babcia,jaest naprawdę banalnie łatwy w wykonaniu a do tego pyszny.

Kompot z rabarbaru i jabłek

Składniki:

Kompot z rabarbaru i jabłek

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru i jabłek
Rabarbar i jabłka dokładnie myjemy. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Rabarbaru nie obieramy,kroimy na kawałki 1,5-2cm. Pokrojone owoce wrzucamy do dużego garnka,zalewamy wodą i gotujemy ( od momentu zagotowania około 5-8 min) Po tym czasie zdejmujemy kompot z ognia,słodzimy do smaku,dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ja poprzestudzeniu wstawiłam kompot do lodówki żeby dobrze się schłodził.