gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kompot z rabarbaru z cukrem kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny kompot z rabarbaru z dodatkiem cukru kokosowego. Idealny na upalne dni. Polecam wypróbowanie przepisu.

Kompot z rabarbaru z cukrem kokosowym

Składniki:

Kompot z rabarbaru z cukrem kokosowym

 

  • 1 kg rabarbaru,
  • 2 litry wody,
  • 8-10 łyżek cukru kokosowego,

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru z cukrem kokosowym
Rabarbar obieramy i kroimy w 1 cm kawałki.

Wrzucamy do garnka.

Wsypujemy cukier kokosowy, mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę aż puści soki.

Następnie wlewamy wodę i gotujemy około 15-20 minut do miękkości rabarbaru.

Podajemy według uznania ciepły lub schłodzony.

Do kompotu w trakcie gotowania możemy dorzucić cynamon lub wanilię.

Smacznego ;)

Tagi:

kompot