Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i szparagami
Ziemniaki obieramy i gotujemy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, dzielimy na dwie części, układamy w naczyniu żaroodpornym jedną część.
Kiełbasę kroimy w plastry układamy na ziemniakach, następnie resztę ziemniaków.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części, kroimy w mniejsze części, posypujemy po ziemniakach.
Jajka rozkłócamy, dodajemy śmietanę i przyprawy.
Polewamy składniki zapiekanki.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, dzielimy na dwie części, układamy w naczyniu żaroodpornym jedną część.
Kiełbasę kroimy w plastry układamy na ziemniakach, następnie resztę ziemniaków.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części, kroimy w mniejsze części, posypujemy po ziemniakach.
Jajka rozkłócamy, dodajemy śmietanę i przyprawy.
Polewamy składniki zapiekanki.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)