Sposób przygotowania:
Tortilla ziemniaczana (tapas)
Ziemniaki ugotować, pokroić w plasterki. Filet pokroić w kostkę, przyprawić do smaku, podsmażyć. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Jajka roztrzepać. Następnie dodać zeszkloną cebulę, mięso oraz ziemniaki. Wymieszać składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Żaroodporne miski natłuścić oliwą (na ok. 6 kokilek) nałożyć mieszankę ziemniaczaną.
Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok.15-20 minut, aż jajka się zetną.
Posypać np. szczypiorkiem, serwować na ciepło lub zimno.
Żaroodporne miski natłuścić oliwą (na ok. 6 kokilek) nałożyć mieszankę ziemniaczaną.
Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok.15-20 minut, aż jajka się zetną.
Posypać np. szczypiorkiem, serwować na ciepło lub zimno.
SylaUla