Sposób przygotowania:
Kompot z suszonych owoców
Mieszankę owoców suszonych wsypujemy do garnka i dolewamy gorącą wodę. Odstawiamy na około dwie godziny.
Do napęczniałych owoców wlewamy pozostałą wodę. Garnek z kompotem stawiamy na gazie i zagotowujemy. Gotujemy przez około 20 minut. Do ciepłego kompotu dodajemy kwasek cytrynowy i miód, mieszamy.
Do napęczniałych owoców wlewamy pozostałą wodę. Garnek z kompotem stawiamy na gazie i zagotowujemy. Gotujemy przez około 20 minut. Do ciepłego kompotu dodajemy kwasek cytrynowy i miód, mieszamy.
![Kompot z suszonych warzyw Kompot z suszonych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-z-suszonych-warzyw-527013.jpg)
![Kompot z suszonych warzyw Kompot z suszonych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kompot-z-suszonych-warzyw-527014.jpg)