lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot wigilijny z suszonych owoców, każdy z nas robi na Wigilijną kolację. Już czuję ten aromat. Anyż czuć nawet w pokoju, wszak lubimy coś innego w tym dniu.

Kompot wigilijny z suszonych owoców Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot wigilijny z suszonych owoców

Składniki:

 

  • 10 g gruszek suszonych

 

 

 

  • cukier dodajemy do smaku :

 

 

 

  • 2 anyżki

 

Sposób przygotowania:

Kompot wigilijny z suszonych owoców

Wykonanie:

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy suszone plastry pomarańcza,jabłka i śliwki i gruszki.

Gotujemy na małym ogniu doprawiając cukrem,sokiem z cytryny, anyżem i goździkami i kardamonem.

Taki kompot jest bardzo smaczny i pije się go z przyjemnością.

Wiadomo , że suszone owoce, będące esencją składników odżywczych są bardzo zdrowym dodatkiem do zdrowej i zrównoważonej diety.

Kompot wigilijny z suszonych owoców
Do wkładamy suszone plastry pomarańcza,jabłka i śliwki i gruszki.
Kompot wigilijny z suszonych owoców
Gotujemy na małym ogniu doprawiając cukrem,sokiem z cytryny, anyżem i goździkami i kardamonem.