marina3007

marina3007

Kucharz
[Przepisów: 9]

Kompot z Truskawek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Dobrze smakuje jako dodatek do obiadu.

Kompot z Truskawek

Składniki:

Kompot z Truskawek

 

  • Składniki:1kg.truskawek
  • 3/4-1szklanka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z Truskawek
Owoce umyć,oczyścić z szypułek,ułożyć w przygotowanych słojach,zalać gorącą zalewą przygotowaną z 2 szklanek wody i cukru. Słoje zamknąć,weki umocować sprężynkami "twisty"zakręcić.Wstawić do ganka z podgrzaną wodą,ogrzewać 15-20minut w temperaturze 80stopni C .Ostudzić.

Tagi:

truskawek