czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Konfitura jabłkowo-śliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świetna na kanapki do ciasta lub naleśników.

Konfitura jabłkowo-śliwkowa

Składniki:

Konfitura jabłkowo-śliwkowa

 

  • 1 kg jabłek
  • 1 kg śliwek
  • 175g cukru żelującego
  • 1 szkl.cukru
  • 1 cukier waniliowy (16g)
  • 1 cukier migdałowy (16g)

 

Sposób przygotowania:

Konfitura jabłkowo-śliwkowa
Śliwki umyć,wyciągnąć pestki jabłka umyć obrać i pokroić w drobną kostkę wszystko zasypać cukrem,cukrem waniliowym i cukrem migdałowym gotować 1,5 godz. 10 minut przed końcem dodać cukier żelujący.Gorące konfitury przełożyć do słoiczków dobrze zakręcić i postawić do góry dnem do wystygnięcia.Wychodzi mi 6 słoiczków.