jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Konfitury z rajskich jabłuszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

konfitury z rajskich jabłuszek doskonałe do bułeczki z masełkiem

Konfitury z rajskich jabłuszek

Składniki:

Konfitury z rajskich jabłuszek

 

  • 1 kg jabłuszek
  • 1,3 kg cukru
  • 400 g wody

Sposób przygotowania:

Konfitury z rajskich jabłuszek
Owoce przebrać i umyć w zimnej wodzie, gotuje się je razem z szypułkami, po czy nakłuć widelcem w 8 miejscach.
Przygotować z cukru i wody syrop, zagotować go i zalać nim owoce, po czy odstawić na 24 godziny.
Następnego dnia syrop zlać do naczynia, zagotować, znowu zalać nim jabłuszka, odstawić i po 24 godzinach ugotować je do końca. Pod koniec gotowania zdjąć z konfitur pianę.