laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Koper włoski po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna ciekawa polecam gorąco

Koper włoski po grecku

Składniki:

Koper włoski po grecku

 

  • 4 bulwy kopru włoskiego
  • puszka pomidorów
  • 2 łyzki oliwy
  • sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz
  • łyżka koncentratu
  • 1/2 szkl białego wina
  • natka

Sposób przygotowania:

Koper włoski po grecku
Bulwy umyć przekroić wzdłuż na ćwiartki. Oliwę rozgrzać w rondlu i usmażyć koper z obu stron na zloty kolor.Wycisnąć sok z cytryny przyprawić solą i pieprzem . Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy i podusić.Dusić około 20 minut pod przykryciem. W połowie duszenia dodać wino i zamieszać. Natkę umyć i posiekać .Przed podaniem posypać nią koper.