joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Koperkowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Słodko kwaśna surówka z kapusty pekińskiej.

Koperkowa surówka

Składniki:

Koperkowa surówka

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 pęczek kopru
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • majonez (słoiczek 280 g)
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Koperkowa surówka
Kapustę dokładnie myjemy i dość drobno szatkujemy. Koper dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Z połowy cytryny wyciskamy sok. Cukier mieszamy z sokiem z cytryny. Kapustę, koper i mieszankę soku z cukrem przekładamy do salaterki, dokładnie mieszamy. Do surówki dodajemy ulubiony majonez, przyprawiamy sola i pieprzem po czym starannie mieszamy. Surówkę odkładamy do lodówki na min. 20 minut. smacznego : )