Sposób przygotowania:
Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki
1.Ziemniaki ( najlepiej małe,jednakowej wielkości ) cieniutko obieramy, płuczemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy.
2.Gdy ziemniaki lekko odparują przekładamy je do woreczka do pieczenia,dodajemy olej i wszystkie zioła i przyprawy. Zamykamy woreczek, lekko wstrząsamy żeby ziemniaczki wymieszały się z ziołami.
3.Ziemniaki w woreczku układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
4.Gorące ziemniaczki podajemy.
2.Gdy ziemniaki lekko odparują przekładamy je do woreczka do pieczenia,dodajemy olej i wszystkie zioła i przyprawy. Zamykamy woreczek, lekko wstrząsamy żeby ziemniaczki wymieszały się z ziołami.
3.Ziemniaki w woreczku układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
4.Gorące ziemniaczki podajemy.