Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak przygotowane ziemniaczki są niezwykle pyszne i aromatyczne. Będą idealnym pomysłem na letni obiad.

Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki

Składniki:

Sposób przygotowania:

Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki
1.Ziemniaki ( najlepiej małe,jednakowej wielkości ) cieniutko obieramy, płuczemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy.

2.Gdy ziemniaki lekko odparują przekładamy je do woreczka do pieczenia,dodajemy olej i wszystkie zioła i przyprawy. Zamykamy woreczek, lekko wstrząsamy żeby ziemniaczki wymieszały się z ziołami.

3.Ziemniaki w woreczku układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

4.Gorące ziemniaczki podajemy.
Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki
Upieczone młode ziemniaczki podajemy gorące.