mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Koperkowy sos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Koperkowy sos, idealny do mięs

Koperkowy sos

Składniki:

Koperkowy sos

 

  • 300 ml wywaru z drobiu
  • 120 ml śmietany
  • żółtko
  • koperek
  • 4 dag tłuszczu
  • 4 dag mąki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Koperkowy sos
Rozgrzej tłuszcz i wymieszaj z mąką. Smaż, ale nie dopuść do zarumienienia się. Rozprowadź zimnym wywarem szybko mieszajac trzepaczką. Zagotuj. Gotuj ok 12 minut na małym ogniu, często mieszaj. Po 10 minutach gotowania, wlej śmietanę. Połącz sos z koperkiem, dopraw solą, pieprzem i przyprawą do zup. Idealny dodatek do mięs.

Tagi:

zupa przyprawy