Sposób przygotowania:
Kopytka ze skwarkami
Ziemniaki przekręcamy przez maszynkę do mięsa o dużych oczkach. Dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną. Zgniatamy w jednolitą masę. Zwijamy w wałek o nie dużej grubości podsypujemy mąką i kroimy w małe kawałki. Wodę gotujemy z odrobiną soli i gotujemy kopytka do momentu gdy wypłyną na wierzch. słoninę kroimy w kostkę i smażymy. Ciepłe kopytka podajemy z tłuszczem i skwarkami.
![Kopytka ze skwarkami Kopytka ze skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kopytka-ze-skwarkami-294784.jpg)
![Kopytka ze skwarkami Kopytka ze skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kopytka-ze-skwarkami-294785.jpg)
![Kopytka ze skwarkami Kopytka ze skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kopytka-ze-skwarkami-294786.jpg)
![Kopytka ze skwarkami Kopytka ze skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kopytka-ze-skwarkami-294787.jpg)