mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kopytkowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, ziemniaczana przekąska

Kopytkowe placuszki

Składniki:

Kopytkowe placuszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytkowe placuszki
Ziemniaki gotuję w mundurkach. Po ugotowaniu, obieram ziemniaki i ubijam. Do naczynia wkładam roztłuczone ziemniaki, wbijam jaja, mieszam i stopniowo dodaję mąkę tj. ile ziemniaki wezmą. Solę do smaku i wyrabiam masę, tak żeby nie przyklejała się do rąk. Następnie z ciasta formuję kulki, spłaszczam je.
Następnie kładę placuszki na rozgrzaną patelnię z olejem.
Smażę z obu stron na złoto.
Placuszki podaję na gorąco z ulubionymi sosami i dodatkami.

Tagi:

jajko jajka