apetyczna_ania

apetyczna_ania

Kucharz
[Przepisów: 8]

Koreczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste, ale idealne połączenie

Koreczki

Składniki:

Koreczki

 

  • Na jeden koreczek:
  • 1. kostka melona
  • 2. plasterek szynki wędzonej
  • 3. suszona figa
  • 4. wykałaczka

Sposób przygotowania:

Koreczki
Koreczki to lubiana chyba przez wszystkich przekąska, w której obowiązuje duża dowolność używanych składników, jednak są dosyć czasochłonne, więc z robieniem trochę gorzej niż z jedzeniem ;)

Ja wybrałam jeden rodzaj, zainspirowana koreczkami, które jadłam kiedyś na bankiecie w nieistniejącym już klubie Razzy Dazzy Jazz (teraz znajduje się tam Lizard King) w Krakowie. Z tego, co pamiętam, tamte zawierały jeszcze jakiś ser pleśniowy, ale raz nie miałam i bez niego wyszły jeszcze lepsze, bo jednak taki ser ma dość intensywny smak.

Wykonanie jest proste - z melona wydrążyć kulki, plasterki szynki zwijać i nabijać na przemian - ja nabijam melona, szynkę, melona i figę. Ładnie wyglądają wbite w jakiś owoc, np. w melon (może być jedna z wydrążonych z połówek).