Sposób przygotowania:
Koreczki dla najmłodszych i nie tylko
Skorupkę jajka parzymy wrzątkiem. Jajko rozbijamy. Oddzielamy żółtko od białka. Żółtko przekładamy do naczynia i miksujemy. Podczas ubijania dodajemy dwie krople cytryny,
Cały czas mieszając dodajemy początkowo kilka kropli oleju a następnie stopniowo resztę oleju. Do tak przygotowanego majonezu dodajemy ketchup. Mieszamy. W kromkach chleba wykrawamy foremkę wzorki (np. serduszka). Tą samą foremką wykrawamy kształty w serze i wędlinie. Wykrojone formy z chleba smarujemy majonezem z ketchupem. Na to kładziemy w dowolnych kolejnościach ser i wędlinę. Wbijamy wykałaczki i układamy koreczki na talerzu.
Cały czas mieszając dodajemy początkowo kilka kropli oleju a następnie stopniowo resztę oleju. Do tak przygotowanego majonezu dodajemy ketchup. Mieszamy. W kromkach chleba wykrawamy foremkę wzorki (np. serduszka). Tą samą foremką wykrawamy kształty w serze i wędlinie. Wykrojone formy z chleba smarujemy majonezem z ketchupem. Na to kładziemy w dowolnych kolejnościach ser i wędlinę. Wbijamy wykałaczki i układamy koreczki na talerzu.