katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Koreczki na pieczywie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Koreczki przygotowane na pieczywie to fajna forma podania przekąski. Zamiast podawać na osobnych talerzach czy półmiskach mamy smaczne piramidki.

Koreczki na pieczywie

Składniki:

Koreczki na pieczywie

 

Sposób przygotowania:

Koreczki na pieczywie
Kromki chleba można okroić ze skórki choć nie jest to konieczne. Chleb kroimy w kostkę ok 4 cm. Smarujemy masłem. Większe plastry szynki kroimy na polowy i składamy. Ser kroimy część w kostkę a część zwijamy. Ogórki obierany i kroimy w grubsze plastry. Paprykę oczyszczamy i kroimy w większą kostkę(zbliżona do wielkości pieczywa). Przygotowane składniki rozdzielamy i spinamy wykałaczką.