edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Koreczki z kiełbasą jałowcową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przekąska pachnąca lasem :)

Koreczki z kiełbasą jałowcową

Składniki:

Koreczki z kiełbasą jałowcową

 

  • jedno małe pętko kiełbasy jałowcowej
  • młoda cieniutka cukinia
  • pęczek rzodkiewek
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koreczki z kiełbasą jałowcową
Kiełbasę pokroiłam w plastry grubości około 2 cm. Cukinię umyłam, osuszyłam ręcznikiem i pokroiłam w plasterki trochę węższe niż plasterki kiełbasy (ok. 1,5 cm). Rzodkiewki również umyłam i wytarłam do sucha. Ponieważ moje miały gigantyczne wymiary, więc każdą z nich przekroiłam na osiem cząstek. Na wykałaczki nadziewałam kolejno – kiełbasę, cukinię i rzodkiewkę.