dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Koreczki z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

1 porcja - ok. 180kcal

Koreczki z sera

Składniki:

Koreczki z sera

 

  • 50 dag żółtego łagodnego sera
  • 2 strąki papryki czerwonej i żółtej
  • 3 łyżki perłowych cebulek marynowanych
  • kilka małych korniszonów
  • wykałaczki lub szpatułki

Sposób przygotowania:

Koreczki z sera
Ser pokroić na kostki, ułożyć na półmisku lub dużym talerzu. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazdo nasienne, opłukać, odsączyć, pokroić na nieduże kawałki. Cebulki i korniszony z odsączyć z zalewy (zamiast korniszonów czy cebulek można użyć marynowanych grzybków lub innych pikantnych dodatków). Na kostkach sera układać paprykę, na niej korniszony. Spiąć wykałaczką lub szpatułką, można udekorować kawałkiem zielonej sałaty.