monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Korzenne pieczarki z serem z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie, tanie a jakie smaczne:), serdecznie polecam i zapraszam:))

Korzenne pieczarki z serem z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Korzenne pieczarki z serem z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Korzenne pieczarki z serem z patelni
Warzywa umyć a pieczarki obrać. Por pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić por. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i zrumienić. W między czasie paprykę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na patelnię i smażyć jakieś 4 minuty. Obrane pieczarki pokroić na ósemki i dodać na patelnię. Doprawić gałką i kardamonem. Smażyć aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Dodać kapary oraz pieprz i sól do smaku. Orzechy posiekać a ser zetrzeć na dużych oczkach. Patelnię zdjąć z ognia, posypać danie serem i orzechami i ponownie wstawić na ogień. Podgrzewać aż ser się roztopi. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!
Korzenne pieczarki z serem z patelni
por i marchewkę zrumienić na oliwe
Korzenne pieczarki z serem z patelni
dodać paprykę i smażyć jeszcze 4 minuty
Korzenne pieczarki z serem z patelni
dodać pokrojone na ósemki pieczarki
Korzenne pieczarki z serem z patelni
posypać tartym serem i posiekanymi orzechami