koszi-an słodka fasolowa pasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nadzienie do japońskich słodyczy

koszi-an słodka  fasolowa pasta

Składniki:

koszi-an słodka fasolowa pasta

 

  • 180 g azuki-adzuki czerwonej fasolki
  • 1 1/2 szkl. cukru
  • troszeczkę soli

 

Sposób przygotowania:

koszi-an słodka fasolowa pasta
Umyć fasolę i zagotować,wylać wodę.Dodać 5 szkl. wody doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz,przykryć i gotować do miękkości.Przetrzeć przez sito aby odrzucić łupki,odcisnąć wodę. W rondelku smażyć pastę z cukrem,nie mieszamy zbyt mocno ,straci połysk. Na koniec posolić.
Dla wielbicieli fasoli pastę można zrobić z kawałkami nieprzetartej fasolki.
Pasta ta nadaje się do nadziewania słodyczy do zielonej herbaty.