Sposób przygotowania:
Biały ser z brzoskwiniami
Biały ser jeśli mam niezmielony należy go przemielić trzy razy. Brzoskwinie dokładnie osączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy zmielony ser, pokrojone brzoskwinie oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli uznamy, że masa jest zbyt gęsta możemy do niej dodać trochę zalewy, w której były brzoskwinie i ponownie dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym serkiem smarujemy pieczywo tostowe.
Jeśli ktoś chce to może wcześniej pieczywo posmarować masłem.
Taki ser można też wykorzystać jako nadzienie do naleśników.
Można też użyć innych sezonowych owoców. Teraz poziomek, truskawek, później borówek leśnych ( u mnie to te czarne) borówek amerykańskich, moreli, brzoskwiń i wielu innych.
Jeśli ktoś chce to może wcześniej pieczywo posmarować masłem.
Taki ser można też wykorzystać jako nadzienie do naleśników.
Można też użyć innych sezonowych owoców. Teraz poziomek, truskawek, później borówek leśnych ( u mnie to te czarne) borówek amerykańskich, moreli, brzoskwiń i wielu innych.
zbysiowa
agnieszkalider
Pyszności!
edytaha