Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kotleciki drobiowe na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki w sam raz na raz, szybkie, smaczne i bardzo ładnie podane. Podawać można z różnymi sosami, ja podałam z keczupem.

Kotleciki drobiowe na patyku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki drobiowe na patyku

Na kotleciki

  • filet drobiowy - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • sól i pieprz
  • bułka kajzerka - 1 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do panierki

Sos

  • keczup do podania.

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe na patyku
Filety zmielić w maszynce. Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć. Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami.

Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu.

Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem.
Kotleciki drobiowe na patyku
Z mięsa uformowano małe okrągłe kotleciki i obtoczono w bułce
Kotleciki drobiowe na patyku
Na rozgrzanym tłuszczu usmażono kotleciki