Kotleciki jagnięce pachnące oregano

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso starannie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule, pokroić w poprzek

Kotleciki jagnięce pachnące oregano

Składniki:

Kotleciki jagnięce pachnące oregano

 

  • 1 kg polędwicy
  • 125 ml oleju
  • sok z cytryny
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki jagnięce pachnące oregano
Mięso starannie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule, pokroić w poprzek włókien na plastry ok 1 cm. Ułożyć jeden obok drugiego w szklanym naczyniu. Z soku z cytryny, oleju i oregano przygotować marynatę. Zalać nią plastry mięsa, odstawić na 2 godziny do lodówki tak, by mięso skruszało. Następnie wyjąć kotleciki z naczynia, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Piec na grillu ok. 25 minut, od czasu do czasu przekładając mięso.