Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki jajeczno-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z jajek są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.

Kotleciki jajeczno-pieczarkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki jajeczno-pieczarkowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczno-pieczarkowe
6 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie do cebuli wsypać utarte na tarce o dużych oczkach pieczarki i smażyć do odparowania wody, ostudzić. Jajka, odciśniętą bułkę i pieczarki z cebulą włożyć do miski, dodać posiekaną pietruszkę, surowe jajko, 1-2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotleciki jajeczno-pieczarkowe
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wymieszać
Kotleciki jajeczno-pieczarkowe
Uformować koltlety i obtoczyć w bułce tartej
Kotleciki jajeczno-pieczarkowe
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Tagi:

jajko tarta jajka