-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Kotleciki kurczakowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste i szybkie kotleciki kurczakowo-paprykowe. Świetny pomysł na smaczny posiłek.

Kotleciki kurczakowo-paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki kurczakowo-paprykowe

 

  • 2 filety z kurczaka
  • po połowie papryki czerwonej oraz żółtej
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • pół szklanki bułki tartej
  • 5 dag żółtego sera
  • 1 jajko
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki kurczakowo-paprykowe
Kurczaka oraz paprykę porządnie myjemy. Filety obieramy z błonek i kroimy w małą kosteczkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w małą kosteczkę. Kurczaka oraz paprykę wrzucamy do jednej miski, do tego wybijamy jedno jajko, dodajemy 2 łyżki majonezu oraz ok pół szklanki bułki tartej. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz mieszamy całość składników.Kotlecików nie trzeba już panierować. Z masy formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju po ok 5 minut z każdej strony. Kotleciki podajemy z ryżem. Smacznego!
Kotleciki kurczakowo-paprykowe
Wszystkie składniki: filety z kurczaka, papryki, jajko, majonez i ser.
Kotleciki kurczakowo-paprykowe
Kurczaka i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy majonez, jajko i ser.
Kotleciki kurczakowo-paprykowe
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce i doprawiamy.
Kotleciki kurczakowo-paprykowe
Kotleciki smażymy po 5 minut z każdej strony na złocisto.