bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo smaczne kotleciki z ukrytą niespodzianką, zwykłe kotlety możemy odmienić dodając do nich jajka przepiórcze.

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

Składniki:

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

 

  • 10 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo

 

  • 500 gram mięsa mielonego od szynki

 

 

  • 1 łyżka musztardy

 

  • 1 mała bułka

 

  • mleko do wymoczenia bułki

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi
Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Do masy dodajemy jajko, musztardę i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.

Masę mięsna dzielimy na 10 części, oblepiamy nią ugotowane jajka.

Obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Tagi:

mięsa dania