Sposób przygotowania:
Kotleciki z mielonki w cieście
Mielonkę kroimy na 1 centymetrowe plastry.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, mąkę pszenną. Doprawiamy sola pieprzem i dowolną przyprawa ja używam przyprawy do wieprzowiny, czasem przyprawy do drobiu. Całość dokładnie mieszamy, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej, Plastry mielonki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto z dwóch stron.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, mąkę pszenną. Doprawiamy sola pieprzem i dowolną przyprawa ja używam przyprawy do wieprzowiny, czasem przyprawy do drobiu. Całość dokładnie mieszamy, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej, Plastry mielonki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto z dwóch stron.