agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kotleciki z mielonki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i szybka w wykonaniu alternatywa kotleta. Idealnie pasują do ziemniaków i surówki. Robię je często zamiast schabowego.

Kotleciki z mielonki w cieście

Składniki:

Kotleciki z mielonki w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z mielonki w cieście
Mielonkę kroimy na 1 centymetrowe plastry.

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, mąkę pszenną. Doprawiamy sola pieprzem i dowolną przyprawa ja używam przyprawy do wieprzowiny, czasem przyprawy do drobiu. Całość dokładnie mieszamy, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na patelni rozgrzewamy olej, Plastry mielonki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto z dwóch stron.