Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kotleciki mięsno - cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Są łatwe w przygotowaniu i cieszą oko...

Kotleciki mięsno - cebulowe

Składniki:

Kotleciki mięsno - cebulowe

 

  • 1 czerstwa bułka
  • 15 dkg cebuli
  • 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki średnio ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • sól, pieprz
  • 8 plasterków bekonu
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno - cebulowe
Bułkę namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz, jedną odłóż , resztę grubo posiekaj. Tą zostawioną pokrój w cienkie plastry. Bułkę odciśnij. Połącz z mięsem, jajkiem, kawałkami cebuli, łyżką musztardy, majerankiem,solą oraz niewielką ilością pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj 8 kotlecików. Każdy owiń plasterkiem bekonu i zepnij wykałaczką. Smaż mięso na rozgrzanym oleju około 8 min. Na dwie minuty przed końcem smażenia wrzuć krążki cebuli. Medaliony podawaj z musztarda i krążkami cebuli. Udekoruj majerankiem.