motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Kotleciki mięsno-serowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalne i pyszne kotleciki z mięsa, sera i ryżu.

Kotleciki mięsno-serowe

Składniki:

Kotleciki mięsno-serowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno-serowe
Ser zetrzeć na tarce. Ryż ugotować i ostudzić. Do miski włożyć mięso, utarty ser oraz ugotowany ryż. Wbić jajka i starannie wyrobić dłonią masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz wegetą. Wszystko wymieszać. Rękoma formować owalne, spłaszczone kotleciki. Obtoczyć z dwóch stron w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażyć kotleciki z obu stron na złoty kolor, około 5 minut.