WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1710]

Kotleciki rosołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki rosołowe czyli kotleciki z mięsa drobiowego z rosołu, marchewką z rosołu i z cebulą. Delikatnie przyprawione.

Kotleciki rosołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki rosołowe

 

  • 2 podudzia z rosołu
  • 1 marchewka z rosołu
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • Mąka pszenna do panierowania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki rosołowe

ETAP 1:

Mięso drobiowe oddzielić od kości i skór. Zmielić razem z marchewką i surową cebulą. Dodać majonez, musztardę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę mięsną. Odrywać kawałki i formować kulki, spłaszczyć i obtaczać w mące.

Na patelni rozgrzać olej i włożyć kotleciki. Smażyć z obu stron na brązowy kolor. Wyłożyć na talerz.

Kotleciki rosołowe
Kotleciki rosołowe w trakcie smażenia na patelni
Kotleciki rosołowe
Uformowane kotleciki ułożone na gorącym oleju
Kotleciki rosołowe
Wyrobiona masa mięsna na kotleciki rosołowe.
Kotleciki rosołowe
Mięso z podudzi oddzielone od kości i marchewka przed zmieleniem