smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Kotlety z kurczaka rosołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój sposób na kurczaka ugotowanego w rosole to kotlety. Polecam, bo są smaczne, a także inny sposób na wykorzystanie mięsa.

Kotlety z kurczaka rosołowego

Składniki:

Kotlety z kurczaka rosołowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurczaka rosołowego
1. Kurczaka skręcić przez maszynkę lub zblendować. 2. Do kurczaka dodać musztardę, jajko,śmietanę, bułkę tartą,i starte na tarce o grubych oczkach ogórki, posiekany koperek. Wszystko doprawić solą i pieprzem i wyrobić mięso na gładką masę jak na kotlety mielone. 3. Z masy mięsnej formujemy małe kotlety i każdy obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na oleju z dwóch stron aż będą rumiane. 5. Ja podałam kotlety z sosem śmietanowo-pieczarkowym