Sposób przygotowania:
Soczyste kotlety mielone z płatkami owsianymi
Mięso mielone włożyć do miski, dodać płatki owsiane, jajko, przyprawę do wieprzowiny, pieprz mielony, gęstą śmietanę, tartą bułkę, płatki owsiane, odciśniętą z wody bułkę, posiekaną cebulę.
Wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę, formować kotlety z 3 cm grubości.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym rumiane kotlety, odkładać usmażone na talerz.
Z patelni po smażeniu kotletów odlać nadmiar tłuszczu, wsypać posiekaną cebulę, dodać kostkę rosołową, podsmażać cebulę na złoto, wlać z kartonika przecier pomidorowy, wlać wodę i gotować z 5 minut, wlać śmietanę 18% i krótko zagotować, dodać koperek, użyłam zamrożony.
Kotlety podać z sosem, ziemniakami i surówką jaką się lubi.
Wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę, formować kotlety z 3 cm grubości.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym rumiane kotlety, odkładać usmażone na talerz.
Z patelni po smażeniu kotletów odlać nadmiar tłuszczu, wsypać posiekaną cebulę, dodać kostkę rosołową, podsmażać cebulę na złoto, wlać z kartonika przecier pomidorowy, wlać wodę i gotować z 5 minut, wlać śmietanę 18% i krótko zagotować, dodać koperek, użyłam zamrożony.
Kotlety podać z sosem, ziemniakami i surówką jaką się lubi.