Sposób przygotowania:
Sos grzybowy z kotletami z kaszy i grzybów
Opieńki, zielonki oczyścić, zalać woda i tylko krótko zagotować, wylać na durszlak i opłukać, ponownie w garnku zalać wodą i gotować z 30 minut, wylać na durszlak, 2 szklanki wywaru zostawić, resztę można zmrozić.
Na oleju rzepakowym w rondlu podsmażyć cebulę z grzybami z 10 minut, mieszać.
Odłożyć z 2 szklanki grzybów do kotletów, resztę zalać wywarem, dać kostkę rosołową, śmietanę i gotować z 5 minut mieszając, do smaku dać pieprzu mielonego, na koniec blenderem zmiksować sos, parę grzybków odłożyć do dekoracji.
Kaszę gryczaną wyrobić z posiekanymi grzybami, jajkiem, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, na oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety.
Podawać kotlety z ziemniakami i sosem, posypać natką pietruszki.
Na oleju rzepakowym w rondlu podsmażyć cebulę z grzybami z 10 minut, mieszać.
Odłożyć z 2 szklanki grzybów do kotletów, resztę zalać wywarem, dać kostkę rosołową, śmietanę i gotować z 5 minut mieszając, do smaku dać pieprzu mielonego, na koniec blenderem zmiksować sos, parę grzybków odłożyć do dekoracji.
Kaszę gryczaną wyrobić z posiekanymi grzybami, jajkiem, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, na oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety.
Podawać kotlety z ziemniakami i sosem, posypać natką pietruszki.
skuter5
ziutula
Dziękuję i polecam, również inne grzyby, pieczarki też można użyć...
lukrowanepierniczki