Sposób przygotowania:
Kotleciki rybno-brokułowe
1. Ryby umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie filety pokroić na bardzo drobną kostkę. Brokuł ugotować, a następnie rozdrobnić.
2. Pokrojone w kostkę ryby, brokuła, a także pietruszkę, jajko i 3 łyżki bułki tartej wymieszać na jednolitą masę. Następnie tworzyć okrągłe kotlety, lekko je spłaszczyć i panierować w bułce tartej. Kotleciki smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu.
2. Pokrojone w kostkę ryby, brokuła, a także pietruszkę, jajko i 3 łyżki bułki tartej wymieszać na jednolitą masę. Następnie tworzyć okrągłe kotlety, lekko je spłaszczyć i panierować w bułce tartej. Kotleciki smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu.