kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kotleciki rybno-brokułowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki są soczyste i pyszne. Są ciekawą alternatywą dla smażonych filetów rybnych. Polecam spróbować!

Kotleciki rybno-brokułowe

Składniki:

Kotleciki rybno-brokułowe

 

  • 4 filety z soli lub tilapii
  • kilka różyczek brokuła
  • 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybno-brokułowe
1. Ryby umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie filety pokroić na bardzo drobną kostkę. Brokuł ugotować, a następnie rozdrobnić.

2. Pokrojone w kostkę ryby, brokuła, a także pietruszkę, jajko i 3 łyżki bułki tartej wymieszać na jednolitą masę. Następnie tworzyć okrągłe kotlety, lekko je spłaszczyć i panierować w bułce tartej. Kotleciki smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu.