slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 812]

Kotlety rybne pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na zdrowe pieczone kotlety rybne. Takie pieczone kotlety są niskokaloryczne i lekkostrawne.

Kotlety rybne pieczone

Składniki:

Kotlety rybne pieczone

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne pieczone
Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy z łusek. W maszynce do mięsa mielimy rybę razem z marchewką, czosnkiem i cebulką dwa razy. Następnie dodajemy bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i jajko. Wyrabiamy ręcznie masę ma kotlety.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy w dłoniach spore kotlety i lekko je spłaszczamy. Układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy kotlety rybne do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.