Sposób przygotowania:
Kotlety rybne pieczone
Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy z łusek. W maszynce do mięsa mielimy rybę razem z marchewką, czosnkiem i cebulką dwa razy. Następnie dodajemy bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i jajko. Wyrabiamy ręcznie masę ma kotlety.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy w dłoniach spore kotlety i lekko je spłaszczamy. Układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy kotlety rybne do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy w dłoniach spore kotlety i lekko je spłaszczamy. Układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy kotlety rybne do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.