Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Kotlety rybne ala mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne kotlety rybne w wykonaniu jak tradycyjne kotlety mielone. Z podsmażoną cebulką i czerstwą bułką

Kotlety rybne ala mielone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety rybne ala mielone

 

  • filety rybne 0,5 kg
  • jajka 2 szt.
  • bułka czerstwa 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia
  • mleko 3,2% 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne ala mielone
Filety rybne odmrozić i opłukać. Zmielić na maszynce do mielenia.

Cebulę obieramy i kroimy na drobną kosteczkę. Podsmażamy cebulkę na oleju.

Czerstwą bułkę moczymy w mleku odciśniętą z nadmiaru mleka po rybie przepuszczamy przez maszynkę.

Dodajemy jajko i przyprawy.

Formujemy kotleciki i obtoczone w mące kukurydzianej smażymy z obu stron.
Kotlety rybne ala mielone
Odmrażamy filety rybne i mielimy maszynką
Kotlety rybne ala mielone
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę
Kotlety rybne ala mielone
Dodajemy namoczoną w mleku bułkę i mieszamy

Tagi:

ryby danie obiad