slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na kotlety z dorsza. Są bardzo proste do przyrządzenia. Choć zawierają mało składników są niezwykle aromatyczne.

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Oczyszczone mięso ryby mielimy w maszynce do mielenia mięsa dwa razy, razem z obraną cebulką.

Do zmielonej ryby dodajemy 1/4 szkl bułki tartej, jajka i przyprawy.

Wyrabiamy dokładnie i formujemy kotlety, spłaszczamy je w dłoniach i obtaczamy w pozostałej bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety rybne na mocno złoty kolor z obu stron.

Tagi:

ryba danie dorsz