Sposób przygotowania:
Kotleciki serowo- jajeczne
Gotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy je z serem żółtym, szczypiorkiem, surowym jajem.
Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku.
Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.
Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku.
Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.