aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kotleciki serowo- jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki serowo- jajeczne- coś dobrego na obiadek dla każdego! Polecam taką formę kotlecików bezmięsnych.

Kotleciki serowo- jajeczne

Składniki:

Kotleciki serowo- jajeczne

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 plastry sera żółtego startego na dużej tarce
  • 1 jajo
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 1 kromka chleba
  • ziarenka smaku do smaku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki serowo- jajeczne
Gotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy je z serem żółtym, szczypiorkiem, surowym jajem.

Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku.

Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano.

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.  



Tagi:

danie jajka