Sposób przygotowania:
Fasolowe brownie z kokosem
Daktyle zalać gorącą wodą i pozostawić na około pół godziny, następnie odcedzić. Fasolę z puszki odcedzić i kilkakrotnie przepłukać na sitku pod bieżącą wodą. Daktyle razem z fasolą zmiksować blenderem na gładkie puree, dodać pokrojonego w plastry banana.
Do idealnie gładkiej masy dodawać po jednym jajku, kakao oraz sodę, cały czas miksując. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić i dodać do masy i zmiksować. Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 min. Wystudzić.
Polewę:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. W czasie rozpuszczania czekolady można dodać 2 łyżki gorącej wody, wtedy polewa jest mniej gęsta.
Do idealnie gładkiej masy dodawać po jednym jajku, kakao oraz sodę, cały czas miksując. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić i dodać do masy i zmiksować. Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 min. Wystudzić.
Polewę:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. W czasie rozpuszczania czekolady można dodać 2 łyżki gorącej wody, wtedy polewa jest mniej gęsta.