szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kotleciki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne wegetariańskie kotleciki. Dobre na kżdą okazję...

Kotleciki warzywne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki warzywne
Kalafiora i brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Po ostudzeniu rozganiatamy rękami lub widelcem, dodajemy 2 jajka, pół szklanki bułki tartej, przyprawy, cebulkę i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotleciki i obtaczamy w pozostałej bułcej tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Można również smażyc bez panierowania w bułce tartej, wtedy danie jest bardziej dietetyczne.
Kotleciki warzywne
Przygotowane i podzielone na rozyczki brokuł i kalafior.
Kotleciki warzywne
Gotowa masa do formowania kotlecików. Wszystko wymieszane.

Tagi:

jajko tarta jajka